onsdag, februari 04, 2009

BÄSTA LÅNEKUSKEN


Stefan Pahlefors, tidigare stallgranne till oss i Stall Hans Karlsson på Örebro-travet under många år, var på tapeten i lördags som kusk bakom sin ägandes Trubadur (som tränas av Lars Friberg). Nu slutade det med galopp och många tyckte förstås att det var Stefans "fel". I själva verket var det möjligen så att Trubadur inte var helt 100 för dagen. Stefan Pahlefors är inte heller någon dålig kusk och faktum är att Stall Hans Karlsson har anlitat honom som lånekusk vid ett tillfälle. Och det kunde inte ha gått bättre. En ganska otacksam uppgift (stod 20 på 1640) bakom i och för sig segerrika Joy Occasion löste Pahlefors på bästa sätt till seger och därmed är han obestridligt på topp bland stallets lånekuskar. En start - en seger, ingen har varit bättre.
Apropå Pahlefors (övre bilden) är det sedan länge ett rykte som säger att det är han och hans lockar som är förebilden till den logga (undre bilden) som Örebro-travet gick över till för några år sedan.
En undersökning av Örebro-travets nya logga gjordes i Thailand (där man inte kan läsa svenska språket) och resultatet där lär ha visat att thailändarna trodde att loggan tillhörde en - frisersalong!
Dessbättre har Örebro-travet enligt uppgift fått den nya loggan helt gratis.
Ni som är intresserade av vår segermaskin Joy Occasion kan läsa om henne genom att trycka på namnet nedan. Kolla till exempel vad denna härliga tävlingshäst gjort i avelsboxen.


JOY OCCASION
sto
50 starter
13-5-1
*15,2k
*15,1ak
286 300 kr
Reg.nr 92-4224 Far: NOBLE ACTION (US)

Inga kommentarer: