onsdag, juli 25, 2012

TRE DEBATTINLÄGG

Jag efterlyste insändare (och Travlookis-förslag) på mailen 9451karlsson@telia.com nyligen och efter Erik Adielssons Twitter om att ST borde tänka om vad gäller reglerna i lärlingslopp, kom följande tre debattinlägg, som jag publicerar i sin helhet (fortsätt gärna att skicka in åsikter):

1.
Hej Hans.
Håller med Erik A. om att det är fel att stoppa lärlingar som kört 100 lopp (på ett år). Lärlingsloppen är ett nödvändigt skyltfönster och när man inte får vara med i dem får man inte så många chanser som man annars skulle få. Se bara på din dotter Anna. Hur många lopp hade hon fått köra i lärlingsloppen i år om inte regeln funnits? Då hade hon fått en chans att verkligen bli känd som skicklig och framgångsrik kusk. Det var ju så Tony Wallin kunde göra under ett antal säsonger innan regeln fanns och han är väl en av de få som lyckats slå sig in bland de etablerade farbröderna i kuskeliten. Och nästa år blir alltså både Anna och Petter stoppade trots att de bara är 23 och 21 år. Jag tycker att det är helt fel.
Med vänlig hälsning
"Trampa inte på livskraftiga plantor"

2.
Till Hans Karlssons hemsida:
Dela upp de vanliga "lärlingslopp" som finns i två kategorier så som det var när jag var ung (på femtiotalet). Då fanns det en sorts lopp för de lite rutinerade lärlingar som var på väg att bli tränare och en sorts lopp för övriga, s.k. stallmanslopp. Dela de "lärlingslopp" som finns fifty/fifty så blir det bra för båda sorterna. Nybörjarna får chansen att börja köra och de mer slipade får en chans att slå igenom på allvar.
"Tack för ordet"

3.
Angående lärlingsloppen.
1. Inför flera olika gränser.
2. Stoppa Ingves & Co. från att kalla sig lärlingar.
Hälsningar
P.J.