lördag, februari 05, 2011

INGEN ACTION PÅ KVÄLLENS TRAVGALA

Örebro-travet har sin Travgala ikväll.
Egentligen en företeelse som överlevt sig själv och borde göras om grundligt.
Mitt förslag: kalla det här "Årets Travfest" istället. Ta bort alla prisutdelningar utom den för "Årets häst" och visa i övrigt en "travshow" på storbildsskärmen där alla i princip kan bli uppmärksammade och inte bara de som haft ett toppår bakom sig.
Alla vi aktiva tävlar redan mot varandra varje dag 365 dagar om året. Använd istället "Årets Travfest" till att samla de aktiva; tränare, ägare, kuskar och uppfödare för en tävlingsfri kväll där alla i bästa sämja och kamratskap kan umgås.
Verkligheten som den är nu är skrämmande. Många av de aktiva, som inte haft den strukturen på verksamheten att de fått fram några hästar som blivit nominerade, har ALDRIG besökt Travgalan under de tio eller tolv år som företeelsen funnits. Dags nu att göra det här till en travfest för alla.
Lämpligt kanske för sportchefen Claes Broberg och travbanechefen Björn Andersson som ska ta hand om evenemanget själva nästa år. Nuvarande "event managern" ska ju enligt uppgift lämna skutan i sommar.
Jag har åtskilliga kollegor som kategoriskt nekat att gå på en enda Travgala för att sitta där och applådera konkurrenterna. När de så småningom blivit nominerade i någon klass har de dykt upp. Just så fungerar det här - en Travgala för inbördes beundran.
Tänk ut en förändring till nästa år, tack!
Och utnämningarna till "Årets 2-, 3- och 4-åring" o.s.v. kan läggas ut en viss annonserad dag på Örebro-travets hemsida och i Travprogrammet så att det blir lite uppmärksamhet kring den saken ändå. För olika former av ligor och "tio-i-toppar" är alltid rolig läsning och skapar trevlig spekulation.
Förra årets travgala hade en höjdpunkt.
Det var när en något överförfriskad Carl-Erik Lindblom dök upp på scenen och lekte och skojade med Systrarna K (bilden ovan).
Någon sådan action blir det garanterat inte ikväll. Calle är nämligen på behörigt avstånd - på semester i Thailand där han firar hustrun Anette Sundells 50-årsdag.
Tränarkollegan Lasse Fribergs hustru Helen Warg blev som (nästan) alla andra så här uppspelt när Calle Lindblom showade på scenen under förra årets travgala. Lasse själv (till höger) reagerade lite trögare.