söndag, januari 09, 2011

POPPOUT OCH GOOFY V75-DEBUTANTER

Ulf Ohlsson kom i helikopter till Örebro-travet i somras. På lördag kör han en flygmaskin åt oss på Åby. Foto: Petter Karlsson. (Klicka på bilden för att se Ulfs helikopter bättre.)
 Poppout var duktig under 2010 och blev nr 24 på banans ranking över mestvinnande hingstar och valacker med en bit över 100.000 kr på kontot.
På lördag gör han debut på V75.
Poppout har en andraplats i raden och normalt räcker inte hans startpoäng just nu för att få vara med på V75. Men form har han visat i skymundan varje gång på slutet och när det nu var så dåligt anmält i loppet att det inte ens blev fullt (bara elva startande) är det högintressant att göra ett försök. Och han har inte lägsta poängen i loppet...
På Åby på lördag startar vi också nyblivna fyraåringen Woodlands Goofy, som också är V75-debutant. Hon var lite blek senast men var brunstig efter loppet då. Goofy är lite känslig för sånt och hon har underpresterat tidigare i samband med brunst. Gången innan gjorde hon en fin come-back efter ett halvårs frånvaro och var då bara knappt slagen och tog en fin andraplats. Hon står fint "inne" i loppet på lördag och hon är kvick från start. Men de bästa emot är starka V75-hästar!
Poppout körs av Anna Isabelle Karlsson medan Ulf Ohlsson tar hand om Woodlands Goofy.