torsdag, mars 04, 2010

TVÅSIFFRIGT - FÖRSTA VECKAN I MARS !

Kung Carl (Lindblom) har kommit hem från Thailand och körde Anna del Mar till säker seger åt oss på hemmaplan på onsdagen (bilden av Göran Abrahamsson).
Det var stallets tionde årsseger och vad jag kan minnas har vi aldrig tagit så många så segrar så tidigt på året.
Anna del Mars seger underlättades av att förhandsfavoriten Partyofnoreturn galopperade bort sig. Den hästen ägs och tränas av Roger Elebring, en av cheferna på Mantorps-travet.
Mantorp ställde in sina tävlingar i söndags och det var nog inte långt ifrån att även Örebros bana igår rasat samman.
Eftersom det var så kallt på morgonen tog det till middagen innan solen började ta på ovalen och det räddade tävlingarna. Men vid tretiden när tävlingarna avslutades var banan mycket dålig. Måldomarna på Örebro-travet har sitt eget sinne för humor och skrev "lätt bana" på nionde loppet. Inte bara ett dåligt skämt utan också direkt vilseledande för spelarna.
Många av gårdagens galopper kan nog också hänföras till banan. In i första kurvan var banan till exempel stenhård. I den vinkeln kommer inte solen åt och dessutom drar det under en lång vinter in mer snö, som blandar sig med gruset och är svår att få bort, just i den kurvan. I doseringen i sista kurvan (och på långsidorna) däremot har solen bra trynfäste och där blir banan gärna tung och seg.
Idag på morgonen är det åter nästan tio grader kallt. Det blir spännande dagar fram till nästa tävlingsdag (torsdag) för banmästare Sjögren och hans medhjälpare. Med lite otur med vårvädret kan det bli för dåligt och en inställd tävlingsdag även på Örebro, så som det faktiskt skedde en tävlingsdag i mars så sent som på nittiotalet.
-Kan nog bli många inställda tävlingsdagar på olika banor den närmaste tiden, kommenterade erfarne värmlandschampionen Magnus Jakobsson den rådande situationen.