måndag, mars 01, 2010

DET VAR DÅLIGT PÅ MANTORP

Det blev ett abrupt slut på striden om "Månadens tränare" mellan oss och Juhani Partanen. Vi hade tagit oss till Mantorp med tre hästar, som nästan behövde ta full pott för att nå ledande Partanen. Men ingen av dem fick starta sedan tävlingarna ställts in på grund av för dålig bana.
Det var i första hand tjälskott på bortre långsidan som gjorde tävlingarna omöjliga.
Enligt de rykten som florerade på stallbacken var banan i lika dåligt skick redan på lördagen. Stämmer det vilar naturligtvis ansvaret tungt på banans ledning som inte ställde in förrän aktiva och publik var på plats. Kostnaderna för de grupperna går ju inte ens att mäta.
Bildtext: Bilden från Mantorps bortre långsida är tagen minuten efter beslutet kom om att tävlingarna blivit inställda. Bilden är lika dålig som banan - och som Mantorps veliga ledning som säkert borde ha kunnat fattat beslutet innan flertalet börjat resan till Mantorp, d.v.s. på söndagens förmiddag.
Fotnot: Bland långväga gäster träffade vi bl.a. Anders Funck från Visby-travet, som passade på att shoppa på Christer Nyholms välsorterade hästsportbutik, innan resan gick mot färjeläget och nattlig hemresa till Gotland.