söndag, februari 21, 2010

BESTÄMDA ÅSIKTER OM RAGGMUNKAR


När Agobra Alva nyligen gjorde come-back gick färden till Axevalla och på plats var Stall Thormans överhuvud Leif Åkesson (längst fram på bilden ovan).
Eftersom Axevallas stallfik fått beröm (på denna blogg) för sina utmärkta raggmunkar gick Leif Åkesson dit under tävlingarna för att proväta.
Men efteråt var Åkesson mycket bestämd.
- Axevallas raggmunkar är ingenting jämfört med de som serveras på Örebros stallfik. Det är där de har de perfekta raggmunkarna. Det är inget att snacka om, sa Leif.
Anledning alltså för Pernilla på Örebros stallfik att sträcka på sig.
Faktum är att undertecknad tror sig veta hemligheten bakom raggmunkssuccén.
Innan Pernillas pappa, legendariske krögaren Per-Åke Johansson, gick ur tiden avslöjade han nämligen receptet och det kanske är det Pernilla fortfarande arbetar efter.
- Jag blandar kolsyrad krusbärsdricka från Hammars bryggeri i smeten. Det är det som sätter den extra prägeln på mina raggmunkar, berättade Per-Åke.
Agobra Alva fick något av ett preparé-lopp på Axevalla och slutade oplacerad. Hon känns fräsch och fin i jobben efter det och är nog lite hetare i sin nästa start. Och den starten sker på Örebro-travet, banan där man serverar Leif Åkessons favoriträtt.
Fotot överst visar även bl.a. Petter Karlsson och Kent Johansson. Det är Paris-fotografen Lasse Hammarlund som tagit bilden.