måndag, oktober 05, 2009

BEDRÄGERI?

Bild: Lars G Dahlgren, ledande reporter på Travronden, talar om bedrägeri i sin häpnadsväckande blogg. Travsporten har inget överflöd av pengar just nu men intresset för att spela och att äga häst är ändå stort. Uppfödningen backar - men är ändå på hygglig nivå. Rätt okay alltså med tanke på lågkonjunkturen.
Men nu börjar blickarna att vändas mot administrationskostnaderna inom travet. Ute på banorna sparas det. Solvalla tar bort onödig personal. Örebro-travet kan tänkas gå samma väg.
Men hur är det egentligen högre upp?
Travronden har börjat syna kostnaderna för spelbolaget ATG och för sportens administrativa center STC och Lars G Dahlgren, som är en av de ledande reportrarna, skriver så här häpnadsväckande i sin senaste blogg:
"Hur används travsportens pengar? En fråga som blir mer brännande för var dag som går, eftersom det verkligen är svårt att förstå - och för STC/ATG att förklara - varför pengar till banor och sportaktiva minskar trots att totoomsättningen ökar."
Och Dahlgren fortsätter en bit ned:
"Är detta en effektiv central administration och organisation? Slukar denna centrala administration för mycket (960 miljoner kronor) av de 2,3 miljarder som blir kvar av totoomsättningen på tolv miljarder kronor när spelarna (8,4 miljarder) och finansminister Anders Borg (1,3 miljarder) "tagit sitt"?
Nej, resurserna används varken effektivt eller ens rätt. It-kostnaden på 97 miljoner ser ut som ett dåligt skämt - eller kanske snarare som ett lyckat smärre bedrägeri - från de samarbetspartners ATG valt."
Klicka gärna på detta http://www.travsport.se/appImage/travsportenspengar.pdf och läs ATG/STC:s egna ord om var travsportens pengar tar vägen.




.

Inga kommentarer: