lördag, oktober 31, 2009

"ÅRETS GALA" UTAN "ÅRETS HÄST"

Den årliga travgalan på Örebro-travet går av stapeln strax efter nyår och travets nya ledarduo Broberg/Andersson bör nog ta sig tid att titta över arrangemanget inför första galan på nya decenniet.
Här är önskelistan från undertecknad:
1. Utse "Årets Häst" tydligt.
Knepigt med en gala utan den kategorin. Jag pekade på den bristen även ifjol och fick en viss reaktion. I ett förfluget ord eller bisats utsågs faktiskt "Årets häst" av speakern så det är säkert fler än jag som upptäckt den här bristen.
2. Utse både "Årets hingst/valack" och "Årets sto" i varje kategori.
Det gör dubbelt så många glada och det är väl meningen med galan - och dessutom är det rättvist på alla sätt eftersom stona har svårt att konkurrera med hingstarna på lika villkor.
3. Utse "Årets amatörkusk".
Intressant kategori som saknats tidigare.
4. Utse ny jury.
Välj en jury med folk som har visat integritet och visat att de inte i olika sammanhang gynnar personer som man är manager för, är släkt med eller har affärskontakter med och hästar som man till och med kanske är delägare till och uppfödare för. Det finns tråkiga exempel från förr om åren. Och det finns kunnigt folk att välja bland så de som är "brända" borde bytas ut eller ha förstånd själva att hålla sig borta från juryn och påverkan av juryn.
I någon kommande blogg spekulationer om vem som kan bli "Årets häst".
Bildtext: Claes Broberg, Örebro-travets nye sportchef, i frågetagen på sin gamla travbana i Skellefteå.
Fotnot: Det var French Cocktail, utsedd i kategorin "Årets äldre", som i en bisats även blev "Årets häst" på förra galan.


Inga kommentarer: