söndag, september 27, 2009

VÅRA FINA TREÅRSSTON...

...har varit ute och rört på sig i veckoslutet. I fredags hemma på Örebro var det tillfälle för Saint Ann (bilden) att vinna med Calle Lindblom i sulkyn och på söndagen var det nära att träningskamraten Anna del Mar gjorde detsamma för Björn Goop när vi gästade Årjäng.
Anna del Mar (e. Spotlite Lobell) fick dock släppa en smygkörd 4-åring förbi sig sista biten men noterade storfina volttiden 17,1 över full distans som tvåa.
Saint Ann (e. S:t Göran) gick 16,8 vid sin övertygande seger i fredags, även det med volt - men över 1640 meter. Hon har tidigare gått 2140 på starka 16,6 med voltstart.
Kan inte annat än tro att det här är två slagkraftiga fyraåringsston nästa säsong - och före det ska vi avsluta treårssäsongen så bra att de två är med i diskussionen om att vara banans bästa treåringssto på Travgalan i januari.
Visserligen har det tidigare bara funnits en klass för treåringar - ston och hingstar har alltså ställts mot varandra. Men det vore inte fel om nya sportchefen Claes Broberg införde separata klasser i alla årgångarna. Ston och hingstar borde bara mötas i gemensam bedömning när det gäller en klass som "Årets häst" och då ska naturligtvis juryn väga in könets betydelse i prestationen.
Apropå juryn förutsätter jag att Claes Broberg får travbanechefen Björn Anderssons tillåtelse att
rensa ut gammalt damm och ersätta några jäviga jurymedlemmar med friska och sunda krafter. Jag återkommer till den diskussionen i en kommande blogg.

Inga kommentarer: