lördag, september 12, 2009

HANS GOSEDJUR

Felix Use - det är ett av stallets gosedjur. På Göran Abrahamssons bild ovan är det undertecknad som själv sitter i sulkyn - i tävling är det annars mest lånekuskar och Anna Isabelle som kört.
Felix Use är en personlighet. Kom för inkörning mitt i sommaren som tvååring, vilket är anmärkningsvärt sent.
Svårhanterligt dessutom eftersom han lagt sig till med ett självsvådligt beteende. Felix Use var på den tiden alldeles vild. Numera är han rena gosedjuret sedan framförallt Anna lagt ner ett oerhört arbete på honom.
Felix Use startade i torsdags på Örebro och var fyra sedan Anna kört ett perfekt lopp. Från innerspår bakom bilen blev det en invändig resa och en bra spurt sista 200. Tyvärr höll täthästarna igen andra halvvarvet och kunde därför avsluta alltför snabbt.
Tiden som fyra för Felix blev 14,0. Det är den näst snabbaste tiden i hans karriär. Vid den här tiden ifjol gick han karriärens bästa tid 13,9 som trea med Torbjörn Jansson i vagnen.
Skulle vilja påstå att Felix är i sitt livs form just nu. Får han vara frisk det närmaste halvåret kommer han att ta ett kliv till i karriären.
Vi i stallet håller tummarna för gosedjuret nr 1.
Fotnot: Uppfödaren till Felix Use heter Dan Friström och är en mycket sympatisk man. Han bor på Magnuse gård (därför stallnamnet "Use", svenskt uttal) på Gotland och har i år fått en liten lillasyster till Felix. Det är en helsyster och pappa är alltså S:t Göran.

Inga kommentarer: