måndag, juli 27, 2009

FÖRSTÖRDES FESTEN FÖR FORNABODA?

Bildtext: Prisutdelning på Fornaboda i går. Stallets tvååring Woodlands Goofy med, från vänster, skötaren Anna Isabelle Karlsson, kusken Carl-Erik Lindblom och ägarparet Maj-Britt och Göran Johansson, som dessutom är uppfödare till hästen. Fotograf: Göran Abrahamsson.
Håkan Olsson, sportchefen på Fornaboda, hade bespetsat sig på en riktig fest igår tillsammans med sin gode vän, tränaren Svante Båth från Bergsåker. På Fornaboda kördes då landets andra tvååringslopp för året.
Borden var förberedda med vita dukar och den tvåårige hingsten Campbell Ås skulle hyllas efter en enkel seger. Sedan Olsson publicerat träningsrapporter om Campbell i Fornabodas travprogram gjorde spelarna Ås-hästen till megafavorit (12 för 10). Båth var själv på plats och körande Lasse Lindberg skulle intervjuas i vinnarcirkeln av en exalterad Håkan Olsson.
Men det blev istället Carl-Erik Lindblom som fick svara på frågor i vinnarcirkeln sedan han vunnit med vårt fina tvååriga sto Woodlands Goofy.
Goofy tog ledningen direkt och när Campbell Ås blev närgången i sista kurvan blev det galopp för honom.
Snopet för Olsson och en lustighet i sammanhanget är att Goofy är döpt efter seriefiguren Långben.
Fornaboda har en sportchef som inte förstår vikten av att jobba för den lokala sporten i Lindesberg och Örebro.
I Fornabodas styrelse sitter numera folklige Curt Andersson som tidigare skapade god stämning i värmlandstravet såsom VD på Färjestad i många år. En fråga för honom borde vara att byta sportchef på banan.
Travbanechefen i Örebro, Björn Andersson, är för övrigt medveten om att det är lokala framgångar som ger ekonomisk prioritet i framtiden sedan STC/ATG ändrat sina regler. Då duger det inte att ha folk anställda som i första hand hyllar stortränare i andra landsändar.
Men vi som äger och tränar häst i Örebro fortsätter att KÄMPA, som årets champion på Fornaboda, Åke Lindblom, skulle ha uttryckt saken. Grattis Åke till titeln!

Inga kommentarer: