lördag, juli 18, 2009

GLENN BREWITZ FLIP ELLER FLOPP?

Travkrogen AB, alltså firman som driver utspisningen på publikplatserna på Örebro-travet, ägs numera av travbanan (Örebro Travsällskap) efter att tidigare ha varit privatägd under många, många år.
I ledningen för verksamheten finns helt nytt folk och det ska bli spännande att se hur allting artar sig.
Från att ha varit en trygg och säker (och möjligen lite tråkig) företeelse i snart 20 år får nu travbesökarna räkna med att det kan bli berg- eller dalbana framöver, d.v.s. uppåt om det fungerar bra eller nedåt om det fungerar dåligt.
Till ny källarmästare har rekryterats Glenn Brewitz (t.v. på bilden tillsammans med kollegan Jörgen Lindh från "Studentkårsrestaurangen" och "Godagens" i Stjärnhusen). Glenn som kämpat med olika projekt i restaurangvärlden under de senaste åren har efter några affärsmässiga floppar nu valt ett anställningsförhållande.
Mycket hänger förstås på honom - och på travbanechefen Björn Andersson.
- Jag tror mycket på den här konstruktionen, att vi på travet äger restaurangen själv. Det ger oss andra möjligheter att komma med erbjudanden och att styra verksamheten, har Björn sagt.
I samband med Juliloppet hade undertecknad förmånen att bli bjuden på mat på travrestaurangen. Det är Hästägarföreningen som då och då bjuder de medlemmar som haft vinnande häst under perioden och det är inget annat än ett förstklassigt initiativ. På så vis kan kretsen kring hästen samlas och uppleva framgången en gång till - och det kan vara på sin plats att suga på karamellen lite extra eftersom det är både svårt och dyrt att få fram en vinnare. Och alla hästägare är naturligtvis välkomna att bli medlem i Hästägarföreningen.
Så här såg menyn ut i torsdags:
Förrätt
Skaldjursbakelse med krispsallad samt limecream 79kr
Västerbottenbakelse med rökt fläsk samt lingonsirap 79kr
Varmrätter
Lättrökt fläskfilé med kantarellcream samt spädagrönsaker 179kr
Halstrad gösfilé med gräslöksås,bacon samt primörer 179kr
Kvällens
Pannbiff med lök samt färskpotatis 85kr
Smått & gott
Ceasarsallad med kyckling 75kr
Bakad potatis med skagenröra och sallad 75kr
Travets räksmörgås med handskalade räkor 85kr
Dessert:
Tiramisú gräddglass, mascarponekräm samt kaffebiskvi 75kr
Hallonmoussecylinder med mango och passion på kokosbotten 75kr
Gammeldags vaniljglass med varm hjortronsylt 75kr
Vad tycks?
Knappast något fel på urvalet, väl ?
En starköl (4 dl) kostade 56 kronor och kaffet på maten kostade extra, 25 kr.
Prisnivån, den borde förstås vara lägre med det nya konceptet men en, jämfört med undertecknad, mycket flitig travkrogsbesökare gjorde bedömningen att priserna inte sänkts.
- Fem kronor mer för desserten, två kronor mindre för ölen, annars samma, var hans kommentar.
Hur som helst var det svalt och skönt på restaurangen (fönstren var öppna) trots sommarvärmen ute och ett besök för att på plats göra en egen bedömning kan rekommenderas. Framtiden lär utvisa om det här blir en flip eller en flopp.

Inga kommentarer: