tisdag, juni 03, 2008

S:t Göran och Gröna Draken

Bildtext: S:t Göran och draken i Gamla Stan Stockholm.

Hästarna fortsätter att springa bra och i veckan som gått har vi några speciella glädjeämnen. Först och främst fyraåriga Saint Cloud som debuterade på Färjestad förra måndagen. Han vann på 16,7/2140 voltstart och Björn Goop hade bara glada tillrop att förmedla om den här sonen till S:t Göran.

S:t Göran vann på sin tid Svenskt Travderby men som alla svenskfödda hingstar får han nästan inga chanser i aveln. Hittills har han på mycket få avkommor gjort det bra. Avelsfokus ligger på importer från USA och det har varit så i många år.
S:t Göran har ju annars just vad amerikanarna tillhandahåller, d.v.s. prestationer redan som tvååring.

Vi har även femåriga S:t Göran-avkomman Felix Use i stallet och denne har också varit ute i veckan. Med en fin prestation från bakspår tog han en tredjeplats i väldigt tufft gäng. Vinnaren av det loppet, Teaser Elegance, är nog bäst i Sverige just nu i förhållande till sin startprissumma och den hästen ska inte behöva förlora den närmaste tiden.

Felix Use var chanslös mot denne men mycket bra i skymundan.

Ted Sandyman, ägd av Stall Gröna Draken (bilden?), är ett annat glädjeämne i veckan som varit. På Axevalla spurtade han så bra som trea att han av Travronden utnämndes till veckans "Lira nästa gång".

Var nästa gång blir är inte bestämt men det finns ett mycket passande V75-lopp på Boden nästa lördag. Det är för hästar högst 500.000 kr och Ted Sandyman är bara en tusenlapp från gränsen. Hela 99 mil är det dock landvägen till skådeplatsen för detta lopp, nämligen Bodens travbana. Enkel resa.

Totalt efter fem månader är vi uppe i 765.000 kr inkört till stallet och jag tror att det är den bästa noteringen vid den här tiden på året under något av de 19 år vi hittills varit "in business".

Vi hörs!

Inga kommentarer: