fredag, juni 20, 2008

CAFÉ BOHEME

Detta skrives innan vi på midsommaraftonens morgon lastat Poppout för resa till Årjäng och tävlingar där i eftermiddag.
Poppout startar i lopp 12 denna mäktiga V65-dag och det blir snärjigt att hinna hem. Hustrun och jag siktar nämligen på att vara hemma och bänkade framför TV:n klockan 20.00 när favoritsångerskan Alfvengren ska göra ett sällsynt uppträdande. Det är aviserat att hon ska framföra sin egen översättning av amerikanska topplåten "Fields of Gold" och det är något vi aldrig hört och inte gärna vill missa. Och det förstås inte för att vi i familjen har fölstoet Fields of Gold i vår ägo. Enligt beräkningarna ska stoet för övrigt nedkomma med ett litet föl efter Rite on Line just i dagarna. Det kan mycket väl bli ikväll. Men sången är underbar.
Susanne Alfvengren är gotländskan med den vackra rösten och det frestar att publicera en rapport från Visby innerstad där en av bloggens tillfälliga medarbetare spanat (och fotat) i veckan.
Bilden visar inget mindre än Café Boheme, beläget i den branta Hästbacken innanför Österport. På Café Boheme serveras den mest utsökta milkshake (mjölkruske på gotländska) som världen skådat, tillverkad av oskummad mjölk och gräddglass och med perfekta tillbehör. Lika färskt och fräscht som bilden, som är alldeles nyknäppt.
Årjäng är det alltså som gäller för dagen och vi är inte ensamma om att göra lång resa till norska gränsen. Kari Lähdekorpi från Halmstad startar till exempel häst i samma lopp och det vimlar av namnkunniga hästar och kuskar. Loppet känns alltså betydligt hårdare än vad man hoppats på förhand men å andra sidan är Poppout riktigt laddad för tillfället. Spännande.
Trevlig midsommar!

Inga kommentarer: