måndag, april 11, 2011

FORNABODA-PREMIÄR - DAGS ATT AGERA!

Det är snart maj månad och därmed dags för premiär på Fornaboda.
På bilden syns de två ledande personerna i travbanans styrelse, Curt Andersson och Hans Ladarp i samband med en stipendieutdelning på Fornaboda.
De senaste åren har Fornaboda dragits med ett chefsproblem. Håkan Olsson, som varit t.f. sportchef på Örebro-travet då och då men alltid ersatts av någon annan, har varit sportchef på Fornaboda.
Håkan Olsson är ju en människa som är involverad i olika saker inom travsporten på ett sätt som inte alls passar för en tjänsteman som är ansvarig för tävlingarna på en travbana.
Håkan smusslar inte med sina sympatier - och det hedrar honom. Men på det viset som han involverat sig med t.ex. Åke Svanstedt på Axevalla har han diskvalificerat sig själv för ett jobb av den här typen.
Åke och Håkan driver ju till exempel hästägande tillsammans och har alltså ett gemensamt ekonomiskt mål.
Dags för Curt Andersson och Hans Ladarp att avsluta den olssonska sejouren på Fornaboda.
För det kan väl inte vara meningen att undertecknad ska anmäla sina hästar för tävling mot exempelvis Åke Svanstedt till ett kontor som drivs av en av Åkes kompanjoner.
Håkan Olsson (han eller hans familj) har också tre hästar ihop med örebrotränaren Thomas L Nilsson, som också han startar hästar på Fornaboda emellanåt.
Jag har påtalat det olämpliga i detta för ST:s vice sportchef Mattias Stenby men han försäkrar att anmälningssystemet inte möjliggör fusk.
Med tanke på ST:s nya skärpta hållning i fråga om oegentligheter (t.ex. "spelskandalen" med Jönsson-ligan) eller risk för oegentligheter vore det nog bäst om en annan sportchef utsågs när det nu drar ihop sig för tävlingar på Fornaboda igen.