onsdag, januari 19, 2011

FLORETT STARKT NYFÖRVÄRV

Stall Hans Karlsson förknippas ofta med starka tävlingsston. Här är en av de bästa genom åren, Fay Kloster, som tjänade drygt 630.000 kr för oss. Nu har vi fått en släkting i träning i form av lovande tvååriga stoet Florett Kloster. Bilden visar Fay Kloster efter avslutad karriär med nyfött föl (Mr Adder). Foto: Malin Herrmanns fotoalbum.
En starkt nyförvärv har kommit till stallet i dagarna. Det är tvååriga Florett Kloster, som är inkörd i höstas och nu tränar mycket lovande.
Florett Kloster är en dotter till starka tävlingshästen Florence Kloster, som själv vann 582.900 kr och är syster med Fighter Kloster 463.566. Stark stam med andra ord. Pappa till den lovande tvååringen är Prix d´Amerique-vinnaren Gigant Neo.
Florett Kloster är från en genuin mödernelinje, som odlats i första hand av Sture Johansson i Åsa på västkusten. Stammen återknyter i högsta grad till en av Stall Hans Karlssons  bästa tävlingsston under åren, nämligen Fay Kloster (bilden).
Fay Kloster vann 637.500 och gick 13,6. I stammen finns också fina stoet Joy Occasion, som var en segermaskin för oss på 90-talet (13 segrar).
De allra starkaste i den här fina mödernelinjen är  Josef Dalia, 4 milj Skr och Jexpress Dalia 3 milj Skr, den förre finsk Breeders-vinnare, den senare finsk Kriterie-vinnare och vinnare av Prix de l´UET.
Utmärkta teoretiska förutsättningar alltså för Florett, som har ett fint steg och rör sig fantastiskt bra.