onsdag, juni 02, 2010

PETTER NÄRA FÖRSTA VINSTEN

Petter Karlsson, AIK:s lillebror, gör bättre och bättre ifrån sig i loppen och första vinsten i karriären kommer snart för nittonåringen (som tar studenten på fredag).
I måndags var det nära (bilden från Arvika-travets hemsida) men närmare än så här blev det inte för Poppout och PK sedan man förlorat spetsstriden till vinnaren (som hade spår innanför). Första 500 öppnades på 10,5!!!
Istället kröp Petter ner i vinnarhålet med Poppout (fältets minst spelade häst) som fick luckan i början av Arvikas bara 100 meter långa upplopp.
Arvika är en 800-metersbana och med tanke på det är Poppouts tid 14,5/1700 riktigt bra. En tumregel kan vara att bantypen är sekunden långsammare än en 1000-metersbana.
AIK var också uppe på Arvika i måndags och även hon var tvåa sedan Rodarve Pingla spurtat strålande i 3300-metersloppet, alltså ett lopp på mer än 4 varv. Totalt körde ungdomarna in nästan 30.000 kr på månadens sista dag. Likt förbaskat fattades det 9.800 kr för att passera ledande Åke Lindblom i kampen om vem som skulle bli "Månadens örebrotränare" för maj.