lördag, februari 27, 2010

TVÅ STALL KAN BLI "MÅNADENS TRÄNARE"


Calle Lindblom hittade för ett antal år sedan på företeelsen "Månadens tränare på Örebro-travet" och den titeln delas fortfarande ut - och inkörda pengar under månaden avgör vem som får titeln.
Vi i Stall Hans Karlsson har tagit titeln ett drygt tiotal gånger under årens lopp och det är ju alltid trevligt om man lyckas vinna en utmärkelse.
Inför slutspurten av februari är det två tränare som kan vinna och det är vi och Stall Partanen.
Juhani Partanen leder med 52.500 kr över oss men vi har tre starka bud på söndag på Mantorp. Det är Shamrock Best (bilden överst vid vinst på Axevalla i januari) och det är Black Jack B. (understa bilden från februari på Axevalla vid vinst från dödens). Dessutom startar nyförvärvet Kiss Me Young. Tillsammans kan de tre ta hem 75.000 kr - men då måste det bli tre segrar. Och det är som alla förstår mycket svårt.
Juhani Partanen är i nuläget favorit till titeln den här månaden. Han kan dessutom avgöra idag med sina två sista februari-starter som sker på Axevalla.
Ställningen just nu: Partanen 216.600 - Stall Hans Karlsson 164.100 kr.
Totalt i år har vi i Stall Hans Karlsson vunnit nio segrar, Juhani Partanen har tagit sex segrar. Tillsammans har våra två stall vunnit i det närmaste fyrtio procent av de segrar örebrostallen (proffs och amatörer) tagit hittills 2010.