söndag, december 13, 2009

FEBRIL AKTIVITET

När detta skrives vid tiotiden på söndagsförmiddagen råder en febril aktivitet på travbanan i Örebro. I eftermiddag är det tävlingar och den frystorkade banan ska nu göras klar så att den är perfekt för tävling.
Grundläggande arbete gjordes redan under eftermiddagen och förnatten till lördagen då kylan smög in över ovalen och den egentliga frystorkningen utfördes. Igår var allt lugnt innan det i dag var dags för finjusteringen.
Tre maskiner har närmast kört rally på banan på förmiddagstimmarna och det har varit Carl Sjögren, Jörgen Mårtensson och Ulf Lindblom som suttit vid spakarna.
Visserligen har banan skötts bra tidigare men jag tror inte att ambitionen, resultatet - och resurserna - någonsin varit bättre än de är hos nuvarande gänget.
På bilden ovan delar VC-föreningen ("VinnarCirkeln") ut ett stipendium till några av dem som sliter med anläggningen.
BILDEN. De två som har slips kan vi lämna därhän, det är prisutdelarna. I övrigt är det från vänster: Tomy Spång, som fixar med gästboxarna. Jörgen Törnqvist, som ansvarar för elen. Eric Larsson, som sköter snickerierna. Jan Björkman, som är chef för gästboxarna. Vidare Jörgen Mårtensson och Carl Sjögren, som är de fasta namnen på skötseln av tränings- och tävlingsbanorna.
Spång, Sjögren och Björkman känner de flesta till från deras tävlingskarriärer i sulkyn. Janne Björkman var bl.a. lärling hos Sören Nordin och örebrochampionen PO Gustafsson, och privattränare till framgångsrika Elings-Pers stallet (Hango, Bulguett m.fl.) i Dalarna före Åke Sundberg. Därefter var han framträdande som parhäst till friske Örebrotränaren Bengt Holm (numera i Italien). Allra största meriten för Janne är nog ändå tiden som ansvarig för stjärnan Regal Bunter, som bland annat vann Graf Kalman Hunyadens Gedenkrennen i Tyskland. Regal Bunter är en av länets bästa hästar genom tiderna - ofta körd i lopp av Sven Berggren. Klicka här för uppgifter om REGAL BUNTER. Han var legendariske King Bunters mestvinnande avkomma. Han är född 1978 och tjänade så gott som exakt en miljon kronor...för trettio år sedan!
Fotograf: Göran Abrahamson.
Kommentarer eller kompletterande uppgifter och eventuella rättelser mailas med fördel till "Stallets E-post" - se svarta listen.
I kommande blogg: Hästen som har fått flest mail-röster i "Årets häst"-striden VEM BLIR "ÅRETS HÄST"? (klicka för att se tidigare artikel).

Inga kommentarer: