torsdag, maj 28, 2009

TRE BILDER OM ELITLOPPET



1.
På söndag körs Elitloppet på Solvalla.
Med stark anknytning till Örebro-travet startar Scarlets Aino, som är uppfödd av Stall Hultberg i Hallsberg och körs av Hans-Owe Sundberg. Häst och kusk på övre bilden (från Kanal 75).
Hans-Owe Sundberg är från Kumla och började sin karriär hos dåvarande örebrochampionen Bengt Nilsson.
2.
Publikrekordet en elitloppsdag sattes 1995, då 36 640 personer såg Copiad och Erik Berglöf vinna sitt andra raka Elitlopp (mittenbilden, från Kanal 75). Vilket fantastiskt ekipage ! Vi satsade i Stall Hans Karlsson på en avkomma till Copiad men det var en flopp, liksom många andra av Copiads avkommor. En enorm tävlingshäst men en svag avelshingst...
3.
Det har startat några rena örebroare i Elitloppet genom åren. Lotus med Kurt Lindblom, Jane Will och Ragnar Pettersson och några till. Men den absolut häftigaste är Express Gaxe och Gunnar Axelryd (undre bilden, av Erik Widén). Gaxe, som är Örebros bästa häst genom tiderna, hade vittring på de bästa och placerade sig men vann inte. Axelryd började som rallyförare men blev en internationell storloppskusk. Undrar om jag någonsin träffat en person med starkare självförtroende?

Inga kommentarer: