fredag, augusti 01, 2008

SAINT CLOUD UNDER GAMLA DRÖMGRÄNSEN


Fyraårige Saint Cloud vann sin femte raka seger på Örebro på fredagen och är därmed fortfarande obesegrad. Dessutom gick han under gamla "drömgränsen", en engelsk mile på 2 minuter. Den är i kilometertid 14,6 och Saint Cloud noterade nu 14,5.
Visst har tiderna förändrats sedan undertecknad började med trav i början av 60-talet. Då var 2.00 på engelska milen så OFATTBART bra...men visst är det fortfarande BRA och, jag lovar, Saint Cloud var inte pressad på den här tidsnoteringen.
Saint Clouds fem raka segrar är dock inte rekord för stallet. Visst är det mycket bättre än de tre raka som Twigs Kayo, Royal Fellow, Lumbermans Dream, Fay Kloster, Chogo, Cindy Bob och Abbe Lonn haft som bäst (Royal Fellow och Chogo dessutom vid två olika tillfällen). Men en viss Axel Roy håller rekordet med sex raka, segrar som han tog 2004. Vi får se om Saint Cloud blir den nya segerkungen. Han har chansen.
Bildtext: Carl-Erik Lindblom vinner för fjärde gången i rad med Saint Cloud och det var Saint Clouds femte raka. Första segern togs med Björn Goop. Foto: Göran Abrahamsson (ensam häst) och FotoTarzan.
Fotnot: Louis Hycklinge och Wilcon Pride, som av många bedöms vara stallets kanske två bästa hästar genom tiderna, hade vid tre respektive två tillfällen under karriären två raka segrar - men aldrig tre i rad. Två segrar i rad vid två tillfällen hade också Farfar.

Inga kommentarer: