söndag, augusti 31, 2008

RÄDDA FÖR MENIGE RYAN?

Kollegan Åke Lindblom har många fina hästar i sitt stall just nu och Ryan Trot (bilden från Åkes hemsida) är väl den som skrämmer mest - han är i alla fall snabbast av alla örebrohästar hittills i år med de 11,8 han noterade som fyra på Bergsåker i helgen. Bakom honom finns Brian Key med 12,0 och Viking SS med 12,5. Vår egen Ted Sandyman finns med på 12,6. Har jag glömt någon? Maila!
Nu är Åke Lindblom utflugen till Paris några dagar och stallet startar bara ett fåtal hästar i veckan. Det betyder att vi ska knapra lite på det försprång som Åke Lindblom skaffat sig gentemot oss i tränarstatistiken. Skicklige Åke har redan gott och väl passerat två miljoner inkört och för vår del är noteringen drygt 1,3 miljoner hittills i år.
Åke är i Frankrike och köper franska hästar, som han gillar skarpt och det kanske är det franska blodet som delvis förklarar Åkes häftiga framgångar de sista åren. Råstarka duon Lugdunum och French Coktail till exempel. Och Ryan Trot är fransk till 32,14 %.
I blodig jämförelse med Ryan är vi dock inte rädda att plocka fram vårt eget nyförvärv, ettåriga Franciscus Lux som är fransk till hela 45,02 %.
Nu blev du allt rädd, Åke-ponken!

Inga kommentarer: