torsdag, november 06, 2014

2015

Lite om nästa års säsong från ST:

Tävlingskalender 2015 – fler tävlingsdagar nästa år

Nu är den kompletta tävlingskalendern för 2015 klar. Här kan du se alla tävlingsdatum för din bana. Det blir 881 tävlingsdagar i Sverige nästa år, vilket är 24 fler än vad vi har arrangerat i år. Sammanlagt räknar vi med att köra cirka 8 850 lopp – med upp emot hundratusen starttillfällen.

Nästa års säsong blir ganska lik årets, men vi har utökat med 24 tävlingsdagar.

– Att kunna starta sin häst är så klart väldigt viktigt för alla hästägare, därför vill vi kunna erbjuda så många tävlingsmöjligheter som möjligt, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Hundra rena breddloppsdagar

Nästa år kommer vi inte längre att blanda breddlopp med vanliga lopp på tävlingsdagarna. Istället blir det 103 rena breddloppsdagar under året. Ofta körs dessa breddloppsdagar på lördag- och söndagförmiddagar med start vid tiotiden, men ibland blir det även breddloppsdagar på V5-kvällar. Tanken är förstås att den typen av tävlingar ska köras när alla som inte har travet som heltidsjobb har störst möjlighet att vara med, det vill säga på helger och vardagskvällar.

– Att inte blanda vanliga lopp med breddlopp har varit ett önskemål från många, både inom eliten och inom bredden, men behovet av breddsport finns i alla banregioner, även kring storstadsbanorna. Efter att ha tittat närmre på årets breddloppstävlande justerar vi dock från cirka 15 procent breddlopp till knappa 11 procent 2015, förklarar Petter Johansson.

Härlig bild lånad från Fredrik Perssons stall.