onsdag, september 25, 2013

RUFOLI LUNG KLAR FÖR STJÄRNSMÄLL

Treårige italienaren Rufoli Lung har gjort det bra sedan han kom till oss i Sverige.
Men så har han ju också extra passning genom att hans italienska tränare (och delägare) Luigi Fabbi också är med i Sverige.
Och jag lovar - Signore Luigi släpper inte sin vackre treårige Pine Chip-son många decimeter ifrån sig!
Efter två tredjeplatser i försöken till Mantorps storlopp "Sikta mot stjärnorna" (först med Calle Lindblom och senast med Juhani Partanen) är Rufoli Lung nu inkvalad till finalen den 7 oktober.
I det loppet väntar ett förstapris på 200.000 kr.
Faktum är att Rufoli haft lite otur i de här kvalen. Först kom han loss för sent och senast blev det lite för offensivt från tillägg sedan konkurrenterna ompositionerat sig lite oväntat. Rufoli kan faktiskt vinna finalen av det här loppet!!!
Rufoli Lung blev förresten omnämnd i somras på en hemsida som jag inte känt till förrän nu. Den sidan heter Travfilosofen.se och kan vara värd att titta in på.
Här är en länk till inlägget om Rufoli Lung från i somras. Den innehåller bl.a. en riktigt snygg bild på Rufoli Lung, som vid det tillfället kördes till en tredjeplats i anrika Juliloppet av skicklige Carl Johan Jepson. Jepson är förresten lånekusk åt oss på några intressanta hästar på Axevalla på tisdag, bl.a. Scarlets Doc, som vann provlopp på Marieberg i tisdags för Petter Karlsson. Nu till länken från augusti:
http://travfilosofen.se/2013/08/sport-ar-socker-bocker-livsviktiga-vitaminer/