torsdag, juli 21, 2011

NYTT STALL GER ÖREBRO-TRAVET TILLBAKA FRAMTIDSTRON


Ser det inte ut som självaste travbanechefen Björn Andersson är på plats inne i nya gäststallet på Örebro-travet? Klicka på bilden så ser ni vem det är som syns i stallet.
 Det är nybygge på gång på Örebro-Travet. Det här stora eleganta stallet är snart färdigbyggt och ska tas i bruk för gästande hästar på tävlingsdagar från någon gång i augusti.
Stallet kommer att rymma 22 boxar.
Det blir också ett lämpligt stall att förbereda träning i vardagslag för den stora grupp amatörer som inte har eget stall på banan.
Denna livsviktiga kategori har krympt i antal senaste åren och det nya gäststallet, som det kommer att vara lätt att hantera hästarna i, kommer absolut att underlätta både möjligheten att nyrekrytera och inte minst möjligheten att behålla banans amatörtränare.
Örebro-travet har suttit i ett strypgrepp sedan den olyckliga travbaneflytten kom på agendan men det nya stallbygget i klassen mellan en halv och en miljon kronor visar nog att vi efter flera år nu äntligen tagit oss ur tvångströjan.
Undrar om inte Örebro-travet går en trivsam period till mötes nu med intressanta förbättringar både på publik- och stallsida, sådant som det självfallet är vettigare för travbanechefen att satsa pengar i om travbanan blir kvar på nuvarande plats. Och så ser det onekligen ut att bli, i den riktningen pekar väl den här stora investeringen med hela handen.
Foton nya stallet: GÖRAN ABRAHAMSSON