söndag, maj 08, 2011

STRÅLANDE VÄDER - SKOJIG LÄNK!

Ludde vann storloppet på Örebro igår med Juggle Face. Klicka för större bild. Fotograf: Petter Karlsson.
Det blev en fin tävlingsdag på Örebro-travet igår med över 6000 personer på plats. Arrangörernas dröm gick i uppfyllelse: STRÅLANDE VÄDER.
Motsatsen i början av maj är inte ovanlig, det kan t.o.m. vara snöglopp.
Anders Göstasson var den hemmatränare som klarade sig bäst med en härlig andraplats på V75 med Victory Hill, outslitlig nioåring och en bra representant för "den svenska modellen", den där hästarna till skillnad från i USA, startar som äldre och tjänar sina mesta pengar som äldre.
I svensk travsport har vi ju både unghästtävlande med bra pengar och tävlande med äldre hästar. Det är bra. Låt det vara så.
Toppform
Vi avstod från tävlingarna igår eftersom ingen av våra hästar passade in. Vi har vaccinerat och avmaskat i dagarna och igår krävdes toppform för att räcka till.
Den aktivitet som gällde för dagen för oss var istället att njuta av goda hamburgare från grillmästar-Målle. Mycket bra.
Njut också av länken nedan när det gäller hamburgare.
Steve Martin har spelat in två lysande filmer där han tar över Peter Sellers roll som Rosa Pantern. Han är alltså fransk kommissarie och i klippet nedan han har självmant tagit på sig språkutbildning inför sin resa till New York där han ska förhöra bovar.
MEN han vill också kunna beställa hamburgare.
Lysande skådespeleri.
http://www.youtube.com/watch?v=iUCDhvbQFmU
Och här är den riktiga Rosa Pantern, d.v.s. Peter Sellers. Vilken skådespelare!
http://www.youtube.com/watch?v=SXn2QVipK2o&feature=related