tisdag, juni 15, 2010

MÄKTIG MÄRRSA

Jag lånar salig Hasse Perssons (på Länsposten med mera) favorituttryck om ett bra sto: "märrsa".
På bilden ovan (foto av Göran Abrahamsson) är det Scarlett Queen (e. Gigant Neo). En mäktig märrsa och en av fem tvååringar som gick godkänt premielopp (värde 100.000 kr) för stallet på Örebros lunchtrav på tisdagen.
Dessutom tog vi en andra- (Shamrock Best) och en tredjeplats (Kiss Me Young) och körde några "vanliga" kvallopp. Treåriga Another Saint (e. S:t Göran) visade ett kval-18-varv och kan vara en vinnare på Örebro i ett "specialutskrivet" lopp i början av juli... Ta det som ett tidigt tips!
Fotnot: Hasse Persson var en skicklig travkännare som var verksam vid Örebro-travet i stort sett hela sin livstid. Han var kock - och journalist. Han var inte rädd att säga ifrån och var en av dem som reagerade skarpast när nya privatkommersiella vindar plötsligt blåste in i Örebro-travets administration. Så här beskrev han den nyanlända "förstärkningen" vid ett tillfälle:
" Minns ni H.C. Andersens sagofigur, Den lille trumslagaren? Lillkillen som lärde sig att slå trumvirvlar, men som aldrig ville sluta."
Tyvärr gick Hasse bort helt plötsligt en sommardag för ett antal år sedan. Men fina "märrsor", sådana som Hasse hade gillat, kommer det alltid att dyka upp med jämna mellanrum.