söndag, maj 23, 2010

FINA HÄSTAR

Dags att börja en ny travvecka och förhoppningsvis blir det en vecka utan njurstensproblem. Det finns anledning att tro på det eftersom det varit några besvärsfria dagar i rad när detta skrives. Men före det fem dagars "lidande" på raken och det var inte skönt...
Det vankas fina hästar i veckan, inte minst hästen ovan, Nu Pagadi, som för första gången möter hästar som han inte ska kunna slå.
Men efter att ha bevittnat Stig H Johanssons goda omdöme i så många år måste man - när Stig H nu gett klartecken för start - ändå ge den läckre fuxen en chans i Elitloppet där Lucky Jim och Torvald Palema annars är förhandsfavoriterna.
Nu Pagadi har i franske Love You (som själv gick 10,2) en pappa som nästan alla franska ston vill till. Det har man utnyttjat så till den grad att han hemma i Frankrike kostar ungefär 350.000 kr (35.000 euro) vid levande föl. För ston i Sverige är man något billigare - omkring 100.000 kr (10.000 euro) kostar ett levande föl. I Sverige används infrusen sperma.
Love You är mycket populär i Sverige men man kan alltså konstatera att Love Yous enorma popularitet i Sverige inte går att jämföra med hans popularitet i hemlandet. Oj...
I Örebro med omnejd har undertecknad noterat två föl som fötts i år efter Love You - båda hos Dan och Catherine Hultberg på Översta gård i Hallsberg. Finns det några fler?
Maila gärna på 9451karlsson@telia.com.
Foto: Kanal75.