fredag, januari 30, 2009

ÖREBRO ÅRETRUNTBANA


STC gav bra besked till oss i Örebro på torsdagen då det meddelades att Örebro-Travet blir en av de banor som räknas som "åretruntbana". Gissa om Örebros engagerade travbanechef Björn Andersson (bilden) andas ut. Det ger oss mer pengar till prispengar och även större resurser att hänga med i investeringar, t.ex. när det gäller ännu starkare banbelysning (för TV-sändningarnas skull).
Eskilstuna finns också med bland de banor som ska köra året runt och det är bra för oss eftersom vi gästar den banan ofta. Det är för övrigt Eskilstunas startbil som är back-up till vår egen bil på de viktiga V75-tävlingarna nu på lördag. Från Örebro till Eskilstuna är det mindre än tio mil och då är ett samarbete mellan dessa banor naturligt. På senare tid lär det ha rått en barnslig "bojkott" från någon på Örebros kontor gentemot Eskilstuna. Förhoppningsvis är dessa tider snart förbi.
Och i nästa vecka dyker nye sportchefen Claes Broberg upp på sin nya tjänst på Örebro-travet sedan han av personliga skäl blivit lite försenad. Vi hälsar honom varmt välkommen. Han är enligt vad hans förra bana Skellefteå skrivit på sin hemsida "en obotlig optimist" och det låter trevligt.
Nu kan vi snart "ge järnet" här på Örebro-travet.

Inga kommentarer: