torsdag, december 25, 2008

MIKAEL STENSTRÖM EN AV TVÅ

Stallet gick häromdagen över två miljoner inkört och det var ett mål för 2008 att glädjas åt. Det var Anna Isabelle Karlsson och Art Fri som såg till att den gränsen korsades genom en fin tredjeplats på Gävle (värde 12.000 kr) men det är många som i tysthet ser till att stallet fungerar så att siffrorna hålls uppe.
Vi har bl.a. två mycket kompetenta hovslagare sedan ett tiotal år tillbaka och de kompletterar varandra på ett lysande sätt. På bilden ovan syns Mikael Stenström och han och Peter Törnqvist drar det tunga lasset att sko våra hästar. Peter är dessutom en mycket duktig amatörkusk.
Hovslageriet är ett tungt jobb, särskilt när de nya unghästarna ska lära upp sig i rutinerna. Att sko de äldre hästarna är naturligtvis lindrigare men även det frestar på ben och armar. Stenström har satsat mycket under åren på egenträning och han lägger åtskilliga timmar inne på Wasa Rehab i Örebro för att stärka den egna muskulaturen.
Mikael började redan i unga år som lärling hos gamle championtränaren Bengt "Kniven" Nilsson och körde och vann ett antal lopp. På senare år har han dock struntat i löpkörningar och han är, som sagt, en av dem som "gör arbetet" bakom kulisserna i Stall Hans Karlsson.
Bilden på Mikael Stenström, som kallas Mojjen, är tagen av Göran Abrahamsson.

Inga kommentarer: