lördag, augusti 16, 2008

MATS TILLBAKA EFTER SVÅR OPERATION




Broder Mats Karlsson har gjort en strålande comeback efter sin omfattande bypassoperation i början av maj. Med nya ledningar till hjärtat har han den senaste tiden blivit allt starkare och på fredagen körde han sitt första lopp på nästan fyra månader.
I det högt prissatta E3 consolation (75.000 kr till vinnaren) fick Mats på Romme till en 100 % perfekt styrning såväl avseende tempo som positioner. In på upploppet stormade Lusiana Tab förbi allt och Mats kunde elegant sätta sig tillrätta strax före linjen sedan Erik Adielssons pokerface i ledningen visat sig vara en bluff när det väl synades.
Mats har alltid varit hjälpsam med råd och dåd gentemot kollegor och under sjukdomstiden var det många som ställde upp och hjälpte till för att konvalescenstiden inte skulle gå ut över formen bland Mats hästar. Bland annat har Juhani Partanen under sommaren vunnit med Lusiana Tab (på nytt banrekord på Årjäng). Bland Mats segrar i sommar finns också Exklusiv Amok med Åke Lindblom, Ejas Fighter med Erik Berglöf och Modell Amok med Moa Pettersson.
MOT TUSEN SEGRAR
Nu ser det verkligen ut som om Mats återigen klarar jobbet i sulkyn och jakten på en plats i 1000-klubben fortsätter så smått även om det är en bit kvar. Han har i alla fall för länge sedan passerat mäktiga 800 segrar som kusk!!!
Lusiana Tab hittade Mats på en auktion i Italien som ettåring och hon var strålande redan ifjol som tvååring då hon trots fina prestationer inte lyckades vinna lopp. Som treåring har det i år istället blivit tre segrar. Fortsätter det så här under senare delen av året kan hon kanske utmana de bästa i striden om titeln "Årets 3-åring" på Örebro. Fjolårets utmärkelse som "Årets 2-åring" missade hon och och det var väl korrekt eftersom det saknades en nödvändig seger i meritlistan (även om travbanans jury den gången till slut gjorde en konstig kullerbytta i stil med brottningsdomarna i OS..., dags för nya namn i Årets häst-juryn i år???).

Fotnot 1: Bilden överst visar när Mats vinner på Romme på 14,6 på fredagen och bilden under visar när Mats vinner på Örebro med Lusiana Tab veckan före sin hjärtoperation.
Fotnot 2: Årets 2-åring på Örebro ifjol blev Deal is Sealed.



Inga kommentarer: