måndag, november 19, 2012

OM TRAVETS BÄSTA RÖST OCH OM DEN UPPFINNINGSRIKE STYRELSELEDAMOTEN

Mannen med Trav-Sveriges tydligaste uttal har skrivit ett intressant inlägg på sin blogg.
Det handlar om att travet ska spara pengar inför 2013.
Läs det här: http://www.axevalla.se/category.php?categoryID=293&userID=1189&blogID=324
Det här inlägget är egentligen så självklart att det inte skulle behöva debatteras men Kanal75 har ju den inställningen att det är dom som "är travsporten" och då behövs det nog ständig debatt och skarpslipade svärd från oss andra för att hålla den här draken på plats.
Det är Olof Darius på Axevalla som har skrivit inlägget.

Tydlig Darius.

Olof Darius har en ganska trevlig blogg på Axevallas hemsida. Synd att inte vi på Örebro har något liknande men vår hemsida ligger tyvärr inte i framkant.
Darius är dessutom speaker på Axevalla och är en favorit om det skulle bli omröstning om landets tydligaste travbanespeaker.
Apropå att skaffa pengar till travbanorna inför 2013:
På en mellansvensk travbana tog sig en av styrelsemedlemmarna i det styrande travsällskapet sig före att lösa medlemsskap i den lokala hästägarföreningen.
Sedan begav han sig till medlemsmötet i föreningen nu i höst och krävde högljutt att föreningens under många år hopsparade kapital skulle användas för att förbättra den egna travbanans ekonomi.
- Det här är inget annat än en lokal fond och den bör användas nu när travbanan har dålig ekonomi, anförde travbanans representant.
Hästägarföreningens ordförande drog emellertid bara på munnen och på medlemsmötet gick ett muntert sorl genom lokalen. Föreningens medlemmar valde att behålla pengarna.
Travbanans i det här fallet aktuella representant har under åren varit duktig på att sätta sprätt på ekonomiska resurser men den här gången hugg han alltså i sten.
Det betyder att hästägarföreningens medlemmar kan använda sina pengar efter eget gottfinnande även i fortsättningen.
I år får man till exempel ett visst underskott på finanserna efter att ha ordnat med treåringsbonus till föreningens bästa treåring samt arrangerat studieresor och föreläsningar med mera. Men ekonomin är tryggad trots det efter ett antal år med överskott.
Verkar vara en klokt skött förening.