tisdag, mars 13, 2012

FÄNGELSEHÄSTEN HOPPADE "I BUREN" - INGET ATT SKRATTA ÅT...

Petter Karlsson har ett hektiskt program denna tisdag.
Ikväll tar han hand om Captain Sparrow i lärlingsloppet på Eskilstuna men före det ska han på lunchen köra Woodlands Goofy och Saint Louise på Åby - fyrtio mil därifrån.
Woodlands Goofy möter bl.a. "fängelsehästen" Hyacint.
Det är Örebro-travets vice ordförande Magnus Östlund som nyligen köpte Hyacint bl.a. tillsammans med några polare på Kumlafängelset.
Som traditionen bjuder bland makthavarna på Örebro-travet placerades hästen i träning hos (surprise, surprise) - Åke Svanstedt på Axevalla.
Ganska osolidariska signaler, eller...?
Hyacint är hur som helst hästen som hoppade i mål som stenklar etta på Axevallas V75-dag nyligen.
Nu är det alltså Woodlands Goofy mot Hyacint på lunchen idag och just nu är det 2 % för Goofy mot 77 % för Hyacint på inlämnade V4-kuponger.
Petter försöker slå Svanstedt.
Massivt förtroende för Svanstedt alltså och kanske bättre chans för Petter med lilla speedkulan Saint Louise, som nyligen årsdebuterade med en fin tredjeplats. Dags för första årssegern?
Fotnot: Magnus Östlund är inte släkt med gamle travchampionen Göte Östlund från Hallsberg.
Fotnot 2: Kommentarer till bloggen ovan skickas till 9451karlsson@telia.com.

KOMMENTARER:
(har läst av emailen nu 08.20 i kaffepausen mellan hästutsläpp och första körturen och det fanns tre kommentarer till bloggen ovan, fortsätt gärna att maila)

Kommentar 1 från "ALE": Förvånar mig inte ett dugg att Östlund vill ha sin häst hos Svanstedt eftersom han toppar alla listor.

Kommentar 2 från "Anonym": Helt otroligt egentligen. Som om Hans Melin i ÖSK-styrelsen skulle komma till styrelsemöte i ljusblå matchtröja och skrika Malmö-Malmö-Malmö. Jag fattar ingenting.

Kommentar 3 från "LAGBOKEN": Det är väl inte lag på att sitta i Örebro-travets styrelse om man inte sympatiserar med sin egen travbana. Klart att killen ska ha sin häst hos Svanstedt på Axevalla om han vill det, men då ska han inte sitta i en annan travbanas styrelse.

FORTSÄTTNING KOMMENTARER (avläst vid 13-tiden efter lunch):

Kommentar 4 från "Kumla": Uppfattar Östlund som en bra kille men det här är ju faktiskt ganska orimligt.

Kommentar 5 från "Ruttan": Östlund bör söka sig till travsällskapet på Axevalla. Man ska inte sitta på mer än en stol samtidigt.

Kommentar 6 från "JM": Typiskt lite högre byråkrater. De tror att de står över moraliska regler.

Kommentar 7 från "Frågvis": Vilka i Örebros ledning har häst på andra banor? Vore intressant att se en inventering. Tror inte att Östlund är ensam "förrädare".

Avläst inkomna kommentarer vid klockan 17.00. Bara en ny inkommen.

Kommentar 8 från "Sigi": Roland Johansson är ett bra exempel på en styrelsemedlem som förstått sig på att stötta sin travbana. Han har suttit i styrelsen i många år nu och hela tiden haft häst på Örebro. Han har haft häst hos Lasse Erixon, som han stöttat på ett föredömligt sätt och därmed också stöttat Örebro Travet. Det borde ju vara självklart för alla som tar ett förtroendeuppdrag i en förening eller klubb, att man verkligen håller på den klubben. Man undrar ju om alla "Svanstedt-ägare" verkligen vill ha Örebro Travet kvar på banan eller om man lika gärna kan sköta nedläggningen av banan. Jag är uppriktigt orolig. Det är möjligt att Örebro inte finns på travkartan om några år om banan får skötas av folk som inte brinner för Örebro Travet.  

Flera kommentarer mottages på 9451karlsson@telia.com.