söndag, december 04, 2011

PETER VANN MED HELIUM

Överst: Peter Törnqvist, en av stallets två hovslagare och dessutom duktig amatörkusk med fem årssegrar 2011. Foto: Göran Abrahamsson. Underst: Helium var helt överlägsen på Axevalla. Foto: Kjell Hedvall.

  Peter Törnqvist vann sitt första lopp som kusk med en av våra hästar, Streber Tor. Det skedde på Axevalla för 20 år sedan och Peter fick med sig ett "diplom" hem eftersom han jobbade lite för mycket i sulkyn.
Nu har Peter också vunnit sitt senaste lopp med en häst från vårt stall. Det skedde när Helium igår på Axevalla vann sitt lopp och den här gången var Peter mer eller mindre "åkandes" efter en styrning som fick beröm av pojkarna (Per och Lennart) i kommentatorshytten.
Helium tog därmed steget upp på 10-bästalistan över Örebros fyraåringar (på inkörda pengar) och på den listan har vi sedan tidigare Agobra Rubin (leder), som i går var sexa i sitt V75-lopp.
På samma lista över treåringarna har vi också två på 10-bästalistan (Scarlett Queen och Stil) och året har alltså varit sportsligt mycket lyckat för stallet.
Dessutom hoppas vi få med en tredje på treåringslistan då Saint Louise enligt planerna ska starta i ett treåringslopp på Örebros V75-dag på lördag. Hon är strax under "de 10" just nu.