söndag, oktober 23, 2011

SKRÄMSEL I NAJOS MINNE

Här är han - Najo, och hans tränare, örebroaren och åtorpssonen  Rune Johansson. Najo var en mycket sensationell vinnare av Kungapokalen 1971 och följde sedan upp med en mera väntad seger i Svenskt Travderby samma år. Därmed var också hans karriär i princip avslutad. På fredag körs hans lopp på Örebro-travet.
Nästa fredag körs ett av Örebro-travets lite större lopp under säsongen. Det är Najos minne för fyraåringarna med 100.000 kr till vinnaren.
Solvalla-stjärnan One Too Many ska starta i loppet och just nu när detta skrives är det bara fyra hästar anmälda till loppet.
Möjligen att det är psykologiskt riktigt av Stefan Hultman att meddela i god tid innan anmälningstiden går ut (klockan 09.00 nu på måndag) att han ska vara med. Det kan få några meriterade (långväga?) gäster att ställa in resan från Norrland och Skåne och på så sätt blir motståndet enklare i loppet.
I så fall kan det möjligen också gynna oss. Jag har anmält vår duktiga fyraåring Agobra Rubin (som senast tog en andraplats i S:t Leger värd 100.000 kr) till loppet och är några konkurrenter bortskrämda ur loppet av Stefan Hultman är det förstås ingen nackdel för oss.