söndag, maj 29, 2011

LYCKA TILL 2012, RALF!


De som av en tillfällighet inte förstått skillnaden mellan att springa med mjölksyra i kroppen och att springa utan densamma, fick en tydlig uppvisning av fenomenet i dagens upplaga av Elitloppet. I försöket lät Joakim Lövgren sin stjärna Brioni dra på sig mjölksyra i en stentuff öppning mot en amerikan. I finalen var Lövgren så defensiv efter totalfloppen i försöket att han inte körde en meter med Brioni förrän i utgången av sista kurvan.
Det senare upplägget ledde till den kanske största skrällen i Elitloppets historia eftersom Jägersro-ekipaget levererade ett rasande upplopp som räckte ända till seger.
Men det är klart att Lövgren levde extremt farligt under vägen och han hade en helsikes tur när det löste sig för honom.
En aning mer ödmjukhet, med tanke på vilken ranglig pinne allt balanserade på, hade kanske varit på sin plats.
Jo, Lövgren var omtumlad och ödmjuk direkt efter loppet men hade efter en stund inga problem med rollen som segerherre. Lustigt med en sådan förvandling på några minuter. Men det var helt klart väldigt välgörande med ett annat ansikte än de vanliga i medias centrum.
Elitloppet årgång 2011 går till historien som ett av de mest underhållande upplagorna av loppet och så sent som 400 meter från mål sa TV:s expertkommentator Stig H Johansson:
- Arch Madness är oslagbar!
Håll med om att travet mår bra av att vara mindre förutsägbart. Ett sånt här lopp är ren propagande för sporten!
Själv höll jag på mångårige kollegan i mellansvensk travsport, Ralf Karlstedt, men för honom och "fattiglappen" Prince Tagg var det stolpe ut den här gången. Men i skymundan visade ekipaget att de nog duger i världseliten framöver.
Gentemot Prince Tagg var förstås Brioni en kontrast - han ägs av en tysk affärsman som är miljardär - i euro. Men åttaåriga Brioni är naturligtvis inte bättre nästa år. Det är däremot Prince Tagg, som då inte är fem år längre utan har den för en elitloppsvinnare mycket lämpliga åldern 6 år 2012.
Lycka till då, Ralf!