måndag, februari 21, 2011

FRAMGÅNGSRIK ELVAÅRING

Johan Sedström, som är tränare på Örebro men av tradition knuten till Askersund där han äger en hästgård, fixade en glädjande V75-seger till banan i lördags.
Helt otroligt egentligen eftersom vinnaren Agge the Bomber är elva år och började starta som åttaåring!
Vilka signaler skickar det här till hästägare och tränare?
Jo den att aldrig ge upp!
Och den signalen kan förstås vara dyrbar.
Egentligen är nog det bästa rådet att gå vidare till ett nytt objekt när en häst har fått tillräckligt med tid att utvecklas men ändå inte presterar. Men - återigen - vad är tillräcklig tid?
Agge the Bomber minns undertecknad mycket väl från hans unghästtid.
Agge var i träning hos Calle Lindblom som tvååring och eftersom hans härstamning var väl bekant i vårt stall höll vi ett extra öga på Agge.
Pappa till Agge är nämligen Backstreet Guy och i stallet hade vi på den tiden finfina stoet Backstreet Dream som gav oss många sköna framgångar och hon var också efter Backstreet Guy (e. Lindys Crown). Dessutom tävlade vi en period med Waltzing Queen och det var en snabbloppare av toppklass och hon tjänade totalt över 800.000 kr. Pershing-dottern Waltzing Queen har samma mamma som Agge the Bomber.
Agge the Bomber gick premielopp i april (först i landet det året?) och kvalade 13 juni som 2-åring för Lindblom på anmärkningsvärda 22,4 (snabbast och tidigast i landet det året?) men kom inte till start. Han var synnerligen svårkörd.
Sex år efter kvalloppet kom han sedan till start för första gången - som 8-åring. Då var det Johan Sedström som skötte matchningen och tidigt radade han upp tre raka segrar.
Första segern kom i andra starten och han vann då med 7 längder på 15,3. Garanterat den snabbaste debutvinsten genom tiderna - av en 8-åring!
Någon som vet om dåvarande ägaren Hans Rosberg bytte bil efter den segern till över 4 i odds?
Nu rasar karriären vidare och som 11-åring väntar närmast en V75-final. 12-årssäsongen ut får man tävla så det finns tid för ytterligare fina framgångar.
Mycket roligt och stort grattis till Johan & Co.