tisdag, december 14, 2010

FROMELL - FÖRSÖKER HAN KNÄCKA SVANSTEDT?

Örebrokollegan Per Fromell tycks ha bestämt sig för att knäcka Åke Svanstedt!?!
Förra säsongen tränade han upp tvåårige Stigaxelsixten på beställning av LGJ invest (Lars Göran Jönsson i Örebro), som har en hel del hästar hos Åke Svanstedt.
Hästen gick bra och uträttade en del som  tvååring innan han gick ner till Åke Svanstedt - som dessutom blev delägare i hästen (efter någon bytesaffär).
Efter åtta månader i träning hos Svanstedt och utan en krona inkört gick dock hästen tillbaka till Per Fromell - och hos honom började det hända saker igen.
Nyligen vann Stigaxelsixten en årgångsfinal med 60.000 kr i förstapris på Axevalla och på lördag kan framgångarna fortsätta på Åby då hästen går ut i ett treåringslopp på Åby (där han för övrigt möter Agobra Rubin, mer om det loppet i en kommande blogg).
Det är inte första hästen som Per Fromell provar i Svanstedts träning. För några år sedan kom det tillbaka hästar från Svanstedt till Per utan att ha haft några framgångar. Och nu - hör och häpna - skickar Per sin egenägda treåring Clambake till Åke Svanstedt.
Han gör det efter att för egen hand ha vunnit med hästen på Axevalla på ett imponerande sätt! Dessutom har Per en Solvalla-etta i raden med hästen. Det finns alltså inte så stora chanser att han ska gå bättre i Åke Svanstedts träning.
Är Per Fromell ute efter att knäcka Åke?
Går Clambake dåligt hos Åke är det bara för Per att ta hem hästen och ge Axevalla-tränaren en ny läxa: så här ska det gå till.
Vi i stall Hans Karlsson har bara fått in en häst från Åke Svanstedts träning under alla år.
Det var Lumbermans Dream, som inte uträttade något hos Åke men som under några starka säsonger hos oss blev en duktig V75-häst och tjänade en bra bit över 500.000 kr.
Vore kul om fler hästar flyttades från Åke Svanstedt (och de andra stortränarna) till oss här i Örebro istället för tvärtom.
På Romme/Rättvik har man anställt en speciell person, välkända Bosse Rydgren, för att visa på fördelarna med de lokala tränarna och även försöka få upp intresset bland regionens amatörer.
Hur har örebrotravets ledning tänkt de senaste tio åren?