onsdag, juli 22, 2009

TEKNIKER OCH TAKTIKER

Calle Sjögren (bilden) är banmästare på Örebro-travet sedan några säsonger tillbaka. Många hyllar "banis" och ingen kan säga annat än att han sköter banorna på Örebro-travet på ett ypperligt sätt.
Det innebär inte bara att stora tävlingsbanan är bra utan också att övriga banor är utmärkta att träna på.
På Örebro-travets anläggning (där vi i Stall Hans Karlsson har alla våra hästar) finns bl.a. en kuperad slinga där hästarna får en allsidig träning med lagom upp och nedförsbackar. Vi brukar köra 1,5 mil på slingan och det blir perfekt träning.
Lagom djupt, alltid vattnat så hästarna får fäste, inga stora stenar eller gropar som hästarna kan skada sig på. Utmärkt inte minst för unghästarna att träna på - och kvitto på det har vi i vårt stall till exempel fått genom årets tvååringskull - alla tio gick ju godkända premielopp i mars/april/maj.
Klart att Sjögren är en tekniker - han får i alla fall traktorn att starta varje dag - men en stor förtjänst med nya banmästaren är förstås att han skapar ett bra arbetsklimat omkring sig, vilket medarbetarna ofta vittnar om.
Sånt är taktiskt och gör att arbetet utförs effektivt.
Vågar påstå att det egentligen inte finns något mer att önska av träningsförhållanden på Örebro-travet just nu - och skillnaden blir förstås ännu större inom kort när höst/vinter/vår ställer till det ute på träningskamperna. Då är fördelen ännu större för oss med stall inne på banan.
Fotnot: Stall Hans Karlsson har till dags dato tagit 650 segrar. De flesta trots allt under "gamle banmästarn" Lennart Larssons chefskap. Lennart, som numera är pensionär, höll mycket hög ambitionsnivå och hade banorna i toppskick även han. Lennart, som nyligen genomgick en hjärtoperation och ser ut att må bra, var i första hand tekniker och inte alltid taktiker.
Fotograf: Göran Abrahamsson.

Inga kommentarer: