fredag, november 28, 2008

MÅNADENS TRÄNARE


November blev vår månad i Stall Hans Karlsson - och för första gången i år lyckades vi bryta Stall Åke Lindbloms dominans i kampen om "Månadens tränare" på Örebro-travet. Åke har vunnit alla månader januari till oktober ( det handlar om att köra in mest pengar till stallet).
År 2006, då vi blev "Årets tränare", tog vi sex månadssegrar, ifjol tre. Men egentligen är år 2008 ett lika bra år för oss som någonsin - "problemet" är bara att Åke Lindbloms kapabla hästar gått så exceptionellt bra.
På söndag startar vi på Solvalla den sista hästen för november månad men titeln är redan klar oavsett hur det går för treåriga löftet Agobra Alva, som tävlar om ett förstapris på 55.000 kr i Solvallas treåringsserie.
Agobra Alva var med i det lopp som Spacechip Broline vann på Åby häromveckan och hon gjorde det bra i skymundan som trea efter en del positionsstrul. Faktum är att hon gick fortast av alla till slut då. Sedan dess har Spacechip Broline imponerat med ytterligare en seger (igår på Åby) och det ska bli intressant att se hur Agobra Alva står sig mot Solvalla-hästarna. Spår 12 är förstås inget önskeläge.
Totalt i år har vi kört in över 1,9 miljoner kronor och det är alltså mindre än 100.000 kr kvar för att vi ska klara 2-miljonersgränsen, vilket kan vara ett roligt mål för resten av säsongen.
I den specifika championligan för tävlingar på Örebro-travet (där placeringar etta-tvåa-trea avgör) ligger vi för närvarande tvåa. Den ligan leds av Solvallas Roger Walmann och i den ligan är vi alltså före Åke Lindblom...
Bildtext: Agobra Alva kämpar sig fram till delad vinst i sin debut.


Inga kommentarer: